Dag 6, harde wind hoge golven en mist

Door: Chantal van den Berg

Blijf op de hoogte en volg Chantal

14 Juli 2011 | Spitsbergen, Longyearbyen

Helaas was het weer zo erg omgeslagen, dat het gewoon onverantwoord was om van de boot af te gaan! We konden geen zodiac cruise maken en ook geen landing. Dit kwam vooral door de hoge golven, de harde wind en regen/mist. Wij hebben ons een hele dag aan boord van het schip vermaakt. We zaten ter hoogte van Vibebukta op Nordaustlandet en het was hier de bedoeling een landing te maken, maar dat ging dus niet door.

Ondanks dat we niet van de boot af zijn geweest werd er wel voor een goed alternatief gezorgd. Eerst waren er 2 lezingen, waarvan er eentje ging over het ontstaan van ijs en de tweede presentatie ging over de vogels die hier op spitsbergen te vinden zijn, en hoe ze er uitzien in de zomer en in de winter! Beide presentaties waren behoorlijk interessant! Daarna was er nog een mogelijkheid om een film te bekijken “the red tent” Dit ging over avonturiers die met een zeppelin op de Noordpool wilden landen.