Welkomswoord expeditiereizigers
Door: Chantal van den Berg
Blijf op de hoogte en volg Chantal
23 Juni 2011 | Nederland, Deventer
Wij zijn Bart van der Poel en Chantal van den Berg. Bart is 26 jaar en ik ben 22 jaar. We zitten allebei nog volop in het studentenleven, dus veel leren voor de opleiding en daarnaast zo nu en dan ook een mooi feestje bijwonen, hoort er bij hé!
Onze reis gaat dit jaar naar een plek waar men waarschijnlijk niet snel voor zal kiezen, maar zeker de moeite waard is als je houdt van minimalistische landschappen (Zestig procent van het land is bedekt met ijs en de rest bestaat uit ruige bergen, mossige toendra en diepe fjorden). Wij vertrekken op 4 juli 2011 richting Spitsbergen (www.sawadee.nl/xns Europa`s eigen stukje Noordpool), en zullen vliegen vanaf Amsterdam naar Oslo en de volgende dag vanuit Oslo naar Longyearbyen (Spitsbergen).
Nadat we in Longyearbyen zijn aangekomen hebben we nog één dag voor onszelf omdat we de volgende dag pas aan boord gaan van de boot “Akademik Sergey Vavilov”. Deze ijsbreker gaat ons in 11 dagen rond het eiland varen, met het liefst 2 excursies per dag (afhankelijk van het weer)! Dit kan zowel met een zodiac (een rubberen boot) richting land zijn om een wandeltocht aan land te maken.(bijv. ijsberen spotten) als met een zodiac op het water en mooie ijsschotsen bekijken. Ook zijn er lezingen aan boord met veel informatie. We hoeven ons dus geen moment te vervelen en zijn ontzettend benieuwd wat ons te wachten staat tijdens onze vakantie!
Waarom wij voor deze reis hebben gekozen? Nou eigenlijk zit het iets anders in elkaar. Wij zijn de gelukkige winnaars geworden van deze reis. In december vorig jaar heb ik (Chantal) mee gedaan aan een prijsvraag van National Geographic. Hiervoor moest ik 3 vragen over spitsbergen invullen. Één van de vragen was in welke jaargetijden kun je het beste naar spitsbergen reizen? Nadat ik het had verstuurd heb ik er eigenlijk niet meer bij stil gestaan tot 10 maart 2011, een onbekend nummer belde mij en kon mij vertellen dat mijn dag waarschijnlijk niet meer stuk kon omdat ik de winnares was geworden van de reis naar Spitsbergen voor 2 personen. Dit was natuurlijk groot nieuws, ik stond gewoon te trillen en te bedenken of dit wel echt gebeurde!
Ik belde Bart op, met de mededeling dat ik wist waar wij op vakantie zouden gaan, Bart vroeg: "waarheen dan"? Ik zei: "wij gaan naar spitsbergen, alleen de kosten zijn wel € 5500 euro per persoon". Bart moest nadenken en dacht waarom Spitsbergen? Toen zei ik: "omdat ik dat gewonnen heb". Bart wou het niet geloven en dacht dat ik een grapje maakte, maar toen ik het bleef volhouden moest ook Bart het gaan geloven dat dit toch werkelijkheid was. Nadat ik de mail van Sawadee had ontvangen waar het als nog een keer beschreven stond, was het duidelijk! Wij waren echt de winnaars van deze reis.
Over een kleine week gaat ons avontuur beginnen! Ga jij ons ook volgen?
Tevens kan je een voorspelling doen over wanneer wij voor het eerst een ijsbeer zien op onze reis en wie weet maak jij ook wel kans op een leuke prijs! Doe jou voorspelling op de volgende pagina: http://www.sawadee.nl/voorspelling
Groetjes Bart en Chantal